EU natječaji u 2023. godini: financiranje za rast i razvoj poduzeća

null
Poduzetništvo predstavlja važan čimbenik ekonomskog razvoja, stvaranja radnih mjesta i povećanja konkurentnosti. Međutim, pokretanje i razvoj poslovanja može biti izazovno, osobito za mala i srednja poduzeća (MSP) koja su često ograničena financijskim sredstvima. Srećom, postoji važan izvor financiranja koji poduzetnicima može pomoći u razvoju njihovog poslovanja i poboljšanju konkurentnosti na tržištu, a to su EU fondovi.

EU fondovi su dizajnirani kako bi podržali razvoj poduzetništva i stvaranje radnih mjesta te su stoga dostupni poduzetnicima u svim zemljama članicama EU-a. Financiranje iz EU fondova pruža brojne prilike za rast poslovanja poduzetnika i tvrtki. U 2023. godini, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga radi informiranja i pravovremene pripreme potencijalnih prijavitelja.

Plan objave natječaja u 2023. godini obuhvaća različite vrste potpora za mikro, male i srednje poduzetnike. Evo nekoliko očekivanih poziva iz Programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.:

Plan objave natječaja u 2023. godini:

Ako vam je potrebna pomoć u vezi s prijavom i provođenjem projekata sufinanciranih sredstvima iz EU fondova, stručnjaci iz INNOM savjetovanja su tu da vas podrže. Možemo vas voditi kroz cijeli postupak, uključujući osmišljavanje projektnog prijedloga, pripremu dokumentacije, prijavu i provedbu projekta. S povjerenjem nam se možete obratiti na info@innomconsulting.eu i rado ćemo vam pružiti pomoć i savjetovanje u vezi s EU fondovima.