Poboljšajte sigurnost svog poslovanja s ISO 27001 certifikatom

Poboljšajte sigurnost svog poslovanja s ISO 27001 certifikatom putem nadolazećeg natječaja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

U današnjem digitalnom dobu, sigurnost osjetljivih informacija ključna je za uspješnost poslovanja. Posebice za one koje upravljaju podacima klijenata, financijskim izvješćima i intelektualnim vlasništvom. S porastom cyber prijetnji, zaštita imovine vaše tvrtke i održavanje povjerenja s ostalim dionicima u poslovanju važnija je nego ikad prije. Jedan od učinkovitih načina za postizanje navedenog jest uvođenje ISO 27001 certifikata.

ISO 27001 je međunarodno priznati standard za upravljanje sustavima sigurnosti informacija (ISMS). I pruža sustavan pristup upravljanju osjetljivim podacima tvrtke, osiguravajući njegovu povjerljivost, integritet i dostupnost. Implementacija ISO 27001 ne samo da poboljšava sigurnosni položaj vaše organizacije, već i pokazuje vašu predanost zaštiti vrijednih podataka.

 

Sigurnost informacija za sve – Od privatnog do javnog sektora

 

ISO 27001

 

ISO 27001 je sveobuhvatan standard koji se može primijeniti na organizacije različitih veličina i iz različitih sektora, uključujući privatne tvrtke, javne ustanove, neprofitne organizacije te vladine agencije. Standard je posebno relevantan za sve one organizacije koje upravljaju osjetljivim informacijama ili teže unaprjeđenju svojih praksi informacijske sigurnosti. Implementacijom ISO 27001, organizacije mogu osigurati visoku razinu sigurnosti, pouzdanosti i dostupnosti svojih informacija, čime se povećava povjerenje među korisnicima, klijentima i partnerima.

 

Zašto privatne tvrtke trebaju ISO 27001 certifikat?

 

U današnjem digitalnom svijetu, sigurnost informacija ključna je za uspjeh privatnih tvrtki. S obzirom na porast cyber napada i strože regulative zaštite podataka, certifikacija ISO 27001 postaje neophodan alat za poboljšanje sigurnosnih mjera i zaštitu osjetljivih informacija.

 

Kako certifikacija ISO 27001 može transformirati vašu tvrtku i pružiti vam konkurentsku prednost?

 

  1. Certifikacija omogućava identifikaciju i smanjenje sigurnosnih rizika, čime se osigurava zaštita poslovnih podataka od neovlaštenog pristupa, povreda ili curenja.
  2. Omogućava ispunjavanje zakonskih zahtjeva vezanih za zaštitu podataka.
  3. Certifikacija podiže ugled vaše tvrtke, čineći vas pouzdanim partnerom, što jača povjerenje i privlači nove prilike.
  4. Osigurava prednost nad konkurencijom kroz usvajanje najboljih praksi u području sigurnosti.
  5. Pojednostavljuje i poboljšava procese upravljanja sigurnošću informacija, povećavajući učinkovitost.
  6. Uključuje redovito praćenje, evaluaciju i ažuriranje sigurnosnih mjera za prilagodbu promjenjivim prijetnjama i poslovnim potrebama.
  7. Iako implementacija može zahtijevati početne troškove, dugoročno dovodi do ušteda kroz sprječavanje sigurnosnih incidenata i izbjegavanje kazni.

 

ISO 27001

 

Kako bi olakšali vaš put ka certifikaciji i pomogli u iskorištavanju bespovratnih sredstava najavljujemo nadolazeći EU natječaj Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Natječaj je planiran za srpanj 2024. godine. Cilj natječaja je osigurati sredstva namijenjena financiranju uvođenja sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom. Uključujući ISO norme poput ISO 27001.

Ovim natječajem sufinancirat će se uvođenje priznatih sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom. Sustavima koji su u skladu sa zahtjevima međunarodno prihvaćenih norma ili tržišno priznatih certifikacijskih shema. Ova promjena će pridonijeti olakšanom pristupu tržištima i povećanju konkurentnosti MSP-ova (mikro, malih i srednjih poduzeća). Možda će vas još zanimati: EU fondovi za poduzetnike u 2024 godini

INNOM savjetovanje vam stoji na raspolaganju kako bi vam pružilo stručno vođenje u procesu osiguravanja potpore. Za više informacija i početak suradnje, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese info@innomconsulting.eu. Radujemo se što ćemo zajedno raditi na ostvarenju Vaših ciljeva te Vam pomoći da postanete ponosni nositelj ISO 27001 certifikata!